کاربر گرامی به وب سایت دادسرا یار خوش آمدید | برای استفاده کامل از امکانات سایت عضو یا وارد شوید

وکیل تصادفات در بوشهر|مشاوره تلفنی 24 ساعته فوری و رایگان

شما در حال مشاهده مطلب مذکور در بخش مقالات سایت می باشید

وکیل تصادفات در بوشهر|مشاوره تلفنی 24 ساعته فوری و رایگان

وکیل تصادفات در بوشهر|مشاوره تلفنی 24 ساعته فوری و رایگان

وکیل تصادفات در بوشهر

وب سایت حقوقی  دادسرایار

وکیل در بوشهر

(0922-265-24-08)

مقدمه تصادف ساختگی

امروزه ، با تصویب قوانینی هم چون قانون بیمه ی اجباری خسارات به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه ، دارندگان وسایل نقلیه ، ملزم شده اند که مسئولیت خود را نسبت به حوادث ناشی از تصادفات با این وسایل ، نزد شرکت بیمه ی معتبر دارای شرایط لازم ، بیمه نمایند .

این امر ، موجب شده است تا در صورت ایجاد حادثه و ورود خسارت و زیان به دلیل تصادفات ، سرقت ، اتش سوزی و سایر صدمات ، در صورت بیمه بودن وسیله ی نقلیه ، شرکت بیمه ، اقدام به جبران خسارات وارده می کند و این امر از مسئولیت رانندگان و اشخاص نسبت به جبران خسارات کاسته است .

سوء استفاده از بیمه :

امروزه ، متاسفانه در کنار مزایا و اثار مثبتی که بیمه نمودن وسایل نقلیه و الزامی بودن این امر به همراه داشته است ، مسائلی پیرامون این مبحث ایجاد شده است که دارای اثار منفی می باشد .

افرادی ، با سوء استفاده از امر جبران خسارت توسط شرکت بیمه ، دست به اعمالی می زنند تا بتوانند مبالغی را تحت عنوان خسارت از شرکت بیمه به صورت نا مشروع در یافت کنند .

اشخاصی که اغلب در وضعیت مالی نا مناسبی به سر می برند ، ممکن است که با صحنه سازی و ایجاد تصادفات ساختگی ،سعی در دریافت مبالغی به عنوان خسارت از شرکت بیمه ، داشته باشند .

طبق قانون ،شرکت های بیمه موظفند که درصدی از خسارت را بدون کروکی پلیس بپردازند ؛ این امر موجب شده است که برخی از افراد از ان سوء استفاده کنند .

تعریف تصادف ساختگی :

تصادف ساختگی ، در واقع گزارشی غیر واقعی در خصوص حادث شدن تصادف بوده به قصد دریافت خسارت از شرکت های بیمه .

این امر ، علاوه بر ورود خسارات اقتصادی به شرکت های بیمه ، دارای آثار سوء اجتماعی نیز می باشد .

میزان تصادفات ساختگی در ایران :

به طور تقریبی ، سالانه نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت خسارت به تصادفات ساختگی می شود .

از این میزان ، ۸۰ درصد ، به عنوان خسارات جانی و ۲۰ درصد به عنوان خسارت مالی پرداخت می شود .

تصادفات ساختگی از نظر تعداد ، ۹۰ درصد مربوط به خسارات مالی و ۱۰ در صد مربوط به خسارات جانی می باشد.

تصادف ساختگی در سایر کشور ها :

می توان گفت که در همه ی کشور ها ، شرکت های بیمه با این معضل و مشکل رو به رو می باشند اما در کشور های دیگر  ، ۲ تا ۵ درصد کل خسارات پرداختی بیمه ها به تصادفات ساختگی تعلق می گیرد اما این امار در ایران ، به ۲۰ درصد می رسد .

تصادف ساختگی موتور سیکلت ها :

از آن جایی که حدود ۹۰ درصد موتور سیکلت ها در ایران فاقد بیمه نامه ی معتبر می باشند ، بنابراین ، در صورت بروز حادثه و تصادف ، دارندگان موتور سیکلت ، سعی دارند با صحنه سازی ، از بیمه نامه ی دیگران جهت جبران خسارات خود استفاده نمایند .

تصادف ساختگی به جای سرقت :

امروزه ، برخی از افراد ، سرقت را رها کرده و برای رسیدن به پول ، به ایجاد تصادفات ساختگی می پردازند . این امر اغلب به صورت باندی انجام می گیرد به این صورت که با سوء استفاده از اشخاصی که نیاز شدید مالی دارند و ایجاد صدماتی هم چون شکستگی دندان و استخوان بر روی آن ها ، و سپس ایجاد تصادفات ساختگی ، مبلغ نا چیزی را به این افراد پرداخت کرده و مبلغی را که از شرکت بیمه پرداخت می شود را دریافت می کنند .

مراجعه به پزشکی قانونی :

اشخاص برای آن که بتوانند از گواهی قانونی سازمان پزشکی قانونی در جهت رریافت خسارت از شرکت بیمه استفاده کنند ، پس از ایجاد تصادف ساختگی و تنظیم صورت مجلس توسط پلیس ، به پزشکی قانونی مراجعه می کنند .

اغلب موارد ، پزشکی قانونی متوجه ساختگی بودن صدمات و غیر مرتبط بودن آن ها به تصادف واقع شده ، می شوند و این امر را به مراجع قضایی جهت تعقیب کیفری گزارش می کنند .

امروزه مردم  ، اصولا رفتاری را که موجب دریافت وجهی نا مشروع همراه با فریب انجام می گیرد را مصداقی از جرم کلاهبرداری در نظر می گیرند .

بنابراین ، در صورتی که شخصی به ایجاد تصادف ساختگی اقدام می کند ، می گویند که مرتکب بزه کلاهبرداری شده است .

در این قسمت ، به بررسی نوع جرم تصادف ساختگی می پردازیم .

کلاهبرداری و ارکان آن :

جرم کلاهبرداری ، به موجب ماده ی ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ، ارتشا و کلاهبرداری ، مورد جرم انگاری قرار گرفته است .

به موجب این قانون،کلاهبراری دارای ارکان زیر می باشد :

توسل به وسایل متقلبانه :

شخص کلاهبردار ، برای ارتکاب جرم ، باید لزوما به وسایل متقلبانه جهت دریافت مال توسل جسته باشد در غیر این صورت ، جرم کلاهبرداری محقق نیافته است .

اغفال و فریب خوردن قربانی :

برای تحقق جرم کلاهبرداری ، بزه دیده باید توسط وسایل متقلبانه ی کلاهبردار ، فریب خورده باشد .

تحصیل اموال :

شخص کلاهبردار با توسل به وسایل متقلّبانه و فریب دادن بزه دیده از این طریق ، اقدام به تحصیل و بردن مال متعلق به دیگری می کند .

با توجه به نکات فوق ، در می یابیم که بزه تصادف ساختگی ، نمی تواند مصداقی از جرم کلاهبرداری باشد و بنابراین کلاهبرداری تلقی نمودن این عمل ، اشتباه و نا درست می باشد .

جرم انگاری تصادف ساختگی ، در قانون بیمه ی شخص ثالث ، تصادف ساختگی ، مورد جرم انگاری قرار گرفته است و شخصی که اقدام به این امر می کند ، توسط مراجع قضایی ، قابل تعقیب کیفری و مجازات می باشد .

بنابراین ، تصور افراد ا این که می توانند با انجام تصادفات ساختگی ، به راحتی به پول دست یابند ، تصوری اشتباه و غلط می باشد علاوه بر این که سازمان پزشکی قانونی  ، می تواند به راحتی  صدمات و اسیب های ساختگی و غیر واقعی را از صدمات واقعی تشخیص داده و مرتکبان این جرم را جهت تعقیب کیفری به مراجع قضایی معرفی خواهد کرد .

مجازات تصادف ساختگی :

شروع به جرم :

در صورتی که شخصی شروع به ایجاد تصادف ساختگی نماید اما به مقصود خود نرسد ، به پرداخت جزایی نقدی درجه ی ۵ ، یعنی ۸ تا ۱۸ میلیون تومان ، محکوم خواهد شد .

تصادف ساختگی :

در صورتی که شخص با صحنه سازی یا تعویض خودرو و ... به ایجاد خسارت به خود و یا دیگری به صورت عمدی بپردازد و از این طریق از شرکت بیمه مبالغی را تحت عنوان خسارت دریافت کند ، به مجازات تعزیری درجه ی ۶ ، یعنی بیش از ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم شده و علاوه بر آن ، به جزای نقدی معادل ۲ برابر مبلغ دریافتی از شرکت بیمه محکوم خواهد شد .

تبانی در جرم تصادف ساختگی :

در صورتی که شخصی خود را به عنوان راننده ی وسیله ی نقلیه ی مسبب حادثه به جای راننده ی اصلی معرفی کند ، به مجازات تعزیری درجه ی ۷ ،  یعنی بیش از سه ماه تا ۶ ماه حبس محکوم خواهد شد .

اگر راننده ی اصلی نیز از این امر اطلاع داشته و تبانی نموده باشد ، به همین مجازات محکوم خواهد شد .

انواع مصادیق صحنه سازی تصادفات :

  • ایجاد تصادفات صوری و معرفی زیان دیده و مقصر
  • تعویض خودرو ها سر صحنه های تصادف
  • اعلام افراد مجروح یا فوتی در مواردی که مربوط به سانحه و یا تصادفات دیگری باشند .
  • ماشین دیگری را که از نظر رنگ ، مدل و سایر مشخصات مشابه با ماشین اصلی می باشد را نشان دهیم .
  • راننده ی دیگری را به جای راننده ی تصادف کرده جایگزین کردن
  • به طور همزمان چند بیمه نامه را خریداری نمودن و از چند شرکت بیمه خسارت دریافت کردن
  • صدمات قبلی را به صدمات جدید ارتباط دادن
  • قطعات سالم را به جای قطعات اسیب دیده برای دریافت خسارات بیشتر از شرکت بیمه ،  قرار دادن

نتیجه مقاله تصادف ساختگی :

اقدام به ایجاد تصادفات ساختگی ، یکی از معضلات و مشکلاتی است که اخیرا در جامعه باب شده است و افرادی که به پول نیاز دارند ، با تصور و توهم امکان دریافت مبالغی تحت عنوان خسارت از شرکت های بیمه ، اقدام به این رفتار می کنند .

علی رغم این امر که مردم ، اقدام به تصادف ساختگی را مصداقی از جرم کلاهبرداری می دانند ، با بررسی ارکان و عناصر جرم کلاهبرداری  ، به این نتیجه رسیدیم که جرم تصادف ساختگی ، نمی تواند مصداقی از جرم کلاهبرداری باشد و بنابراین ، استعمال عنوان کلاهبرداری برای این عمل ، اشتباه می باشد .

جرم تصادف ساختگی ، جرمی است که به طور خاص مورد جرم انگاری قرار گرفته است و مرتکب آن توسط مراجع قضایی قابل تعقیب و پیگیری قانونی می باشد و بنابراین دست یابی به پول از این طریق ، به آن راحتی و سهولت که به نظر می رسد نمی باشد .

image
JM
نویسنده این مطلب

مهدی حنیور

ارسال دیدگاه

کاربر عزیز برای ارسال دیدگاه ابتدا باید عضو یا وارد شوید

عضویت / ورود
 
دیدگاه ها
این مطلب نظری ندارد