کاربر گرامی به وب سایت دادسرا یار خوش آمدید | برای استفاده کامل از امکانات سایت عضو یا وارد شوید

0تا100 لایحه نویسی -کاربردی

شما در حال مشاهده مطلب مذکور در بخش مقالات سایت می باشید

0تا100 لایحه نویسی -کاربردی

0تا100 لایحه نویسی -کاربردی

 لایحه نویسی چیست؟

به نوشته دادسرایار در مقاله  لایحه نویسی چیست؟

دادسرایار 24 ساعته در خدمت شماست حتی روز های تعطیل

021-91-01-61-52

لایحه نویسی چیست و به چه کارمی اید؟ در چهمواردی باید لایحه نویسی کرد؟ لایحه نویسی درحقوق به چه معناست؟ و چگونه می توان یک لایحه را تنظیم نمود و به دادگاه تسلیم کرد؟

 لایحه نویسی از مهمترین موارد می باشد که در رسیدگی روند پرونده به شمار می آید.  در این مقاله شیوه لایحه نویسی و ضرورت آن را مورد بررسی قرار می دهیم. در قانون و حوزه حقوق لایحه و لایحه نویسی  بسیار اهمیت دارد طوری که لایحه از اظهارات وکیل بسیار پرتاثیرتر می باشد.

خیلی از ما این عبارت را بیش تر از رسانه ها شنیده ایم لایحه  در یک تعریف پیشنهادی است از سوی دولت  که به مجلس داده می شود و بعد از بررسی های لازم و در صورت لزوم به شکل قانون در خواهد آمد.  اما آن چه در این جا می خواهیم مورد بررسی قرار دهیم لایحه حقوقی می باشد. این نوع لایحه توسط وکیلان به مقام قضایی تسلیم مقام قضایی می شود و جزو نوشته های پر اهمیت در رسیدگی به شکایات می باشد و نوشتن آن هم  کار هر کسی نمی باشد  و باید تسلط بر مسائل حقوقی داشته باشد.

کاربرد لایحه در قانون:

 در یک دعوای حقوقی، هریک از طرفین لایحه خود را به مراجع قضایی  تقدیم می کنند این لایحه به صورت دفاعیه تنظیم شده و بدین ترتیب یکی از طرفین دعوا آن را به دادگاه تقدیم می نماید که در مقام دفاع از خود می باشد.

افراد واجد  لایحه نویسی چه کسانی هستند؟

وقتی افراد در شکایت و دعوا  گرفتار می شوند نگارش لایحه ضرورت می یابد. بعضی افراد با جستجو در اینترنت  لایحه مورد نظر خود را می یابند و بعضی افراد هم چون در این زمینه سر رشته ندارند. اشخاصی هم هستند که معتقدند خودشان قادرند  با مطالب موجود در فضای مجازی می توانند لایحه بنویسند اما همه می دانیم که در فضای مجازی همه نکات لایحه نویسی درج نشده استبنابراین متنی مورد قبول به دست نمی آید. نتیجه آن که کار را باید به کارشناسان امر سپرد تا بتوان با توسل به آن در پرونده رسیدگی به موضوع حقوقی به درستی رسیدگی کرد.

توانایی های لازم برای  لایحه نویسی:

افرادی که در نوشتن لایحه حقوقی خبره هستند از مهارت هایی برخوردارند از آنجمله این که باید به موضوع کاملا مسلط و آگاه باشند و تنها علم حقوقی برای این موضوع کافی نیست و باید درستی بیان هم در آن وجود داشته باشد. در لایحه باید موضوع پرونده و پیچیدگی های آن به طور شفاف مطرح شود و مرحله رسیدگی به پرونده هم درآن درج شود.

نکاتی قابل توجه پیش از  لایحه نویسی:

ابتدا باید پرونده را مطالعه نمود و از موارد درج شده در پرونده که ریز و حساس هستند نت برداری نمود.  در صورتی که در جایگاه وکیل هستید اظهارات متهم یا خوانده در ابتدای پرونده و اواخر آن باید تطبیق داده شود و اگر وکیل متهم باشید بالعکس عمل کنید. اگر در پرونده شاهدی شهادت داده باشد باید اظهارات او در طول جلسه ها تطبیق داده شود. باید 4 روز قبل از جلسه رسیدگی دادگاه اخطارها را کنترل نماید. لایحه باید کاملا خوانا نوشته شود و از نوشتن نکاتی که ربطی به پرونده خودداری نماید.  استدلال های قانونی از موکل و استناد به مواد قانونی  هم وظیفه لایحه نویس است. در صورتی که پرونده حقوقی باشد باید دقت زیادی در خواسته خواهان یا ابطال هزینه دادرسی انجام شود چون اگر دقت نشود هزینه باطل نشده موجب برگزاری مجدد جلسه خواهد شد و این موضوع موجب طولانی شدن دادرسی می شود. تمبر مالیاتی وکیل را هم باید کنترل کند.

باید به این موضوع هم توجه داشت که وکیل خبره و کار آزموده باید تا پایان جلسه دادرسیدرکنار موکل خود حضور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوت موصی با وصی

بیشتر بخوانید: دیون متوفی چیست؟

بیشتر بخوانید: عقد معاوضه چیست؟

image
JM
نویسنده این مطلب

مهدی حنیور

ارسال دیدگاه

کاربر عزیز برای ارسال دیدگاه ابتدا باید عضو یا وارد شوید

عضویت / ورود
 
دیدگاه ها
این مطلب نظری ندارد