وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
قاضی سابق دادگاه های/تصادفات/کیفری/حقوقی/انقلاب/خانواده/۵سال سابقه وکالت
حنیور قاضی سابق شیراز/بندرعباس/مرودشت/جهرم
وکیل پایه یک و مشاور حقوقی
(۰۹۲۲-۵۱۹-۲۴-۰۸)
(۰۹۱۷-۴۳۹-۳۷-۵۴)
آقای خداوردی حنیور
وی بورسیه دانشگاه علوم قضایی تهران بوده است.
قاضی سابق دادگاه های بندرعباس مرودشت جهرم و شیراز بوده است.
وی در شهر شیراز سابقه قضاوت در دادگاه های
حقوقی کیفری انقلاب خانواده و تصادفات
و
۵ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری را دارد!

وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
بهترین وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
آشنایی با جرم کلاهبرداری و مجازات آن
قانون گذار برای تمام جرمهایی که ممکن است، اتفاق بیفتد، قانون هایی را وضع میکند. یکی از این جرایم، جرم کلاهبرداری است. کلاهبرداری یکی از جرمهایی است که در حال حاضر میتوان گفت بسیار شایع بوده و شما در مواقع مختلف درباره آن شنیدهاید.
تعریفهای زیادی برای این جرم در نظر گرفته شده است، ولی در حالت کلی قانون از نظر تعریف این موضوع را روشن نکرده است. اگر شما میخواهید در این زمینه اطلاعاتی به دست بیاورید و یا اینکه به عنوان تازه وارد در مبحث حقوق فعالیت میکنید، میتوانید از این مقاله برای آشنایی بیشتر با جرم کلاهبرداری و مجازات کلاهبرداری کمک بگیرید.
ما سعی کردهایم تا مطالب مورد نیاز شما را به زبان سادهتر توضیح دهیم تا هر کسی بتواند به راحتی با این مباحث ارتباط برقرار کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد. همراه ما باشید.
جرم کلاهبرداری چیست؟
جرم کلاهبرداری بر خلاف سرقت و دزدی با میل و رضایت طرفین انجام میشود. تفاوتی که در این نوع جرایم وجود دارد، نوع لحن صحبت کلاهبردار و چگونگی دریافت رضایت طرفین است.
کلاهبرداری یعنی اینکه یک شخص بتواند با ارائه مدارک دروغین، با لحن دروغ و همچنین با تقلب، یک شخص را به انجام کاری رضایت دهد و آن شخص با کمال میل تمام اموال خود را به دست او بسپارد. این شخص کلاهبردار بوده و به جرم کلاهبرداری مواخذه خواهد شد.
با این حال طبق قانون، مواردی هستند که به عنوان کلاهبرداری مشخص شده، برای اطلاع از این موارد میتوانید به کتاب قانون مراجعه کرده و یا اینکه ما را در ادامه مقاله همراهی کنید. در این جا حرفهای نا گفته زیادی در مورد جرم کلاهبرداری و کلاهبردار بیان میشود.

وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
موارد جرایم کلاهبرداری و شناخت آن
مردم آگاهی زیادی در مورد کلاهبرداری ندارند و از این رو ممکن است، موارد متعدد را به این جرم اختصاص بدهند. در واقع جرم کلاهبرداری همان گونه که در بخش قبلی اشاره شد، با رضایت کامل طرف (مالباخته) انجام میشود. به طوری که آن شخص نمیتواند تشخیص بدهد که طرف مقابل، قصد کلاهبرداری دارد.
با گذشت زمان روشهای کلاهبرداری نیز تغییر میکند، ولی سرقت، گران فروشی و … جز این جرم شناخته شده نیستند. انواع جرمهایی که به عنوان کلاهبرداری شایع است و دادگاهها به آن رسیدگی میکنند عبارتاند از:
- یکی از نوع جرم کلاهبرداری زمانی است که مردم را به وجود تجارت خانهها، شرکتها، مؤسسات غیر واقعی و واهی فریب دهند.
- نوع دوم زمانی اتفاق می افتد که مردم را به داشتن برخی اختیارات دروغین و غیر واقعی فریب میدهند.
- در بعضی موارد با بیان برخی اتفاقات و حوادثی غیر واقعی اقدام به ترساندن مردم و فریب آنها میکنند.
- برخلاف مورد قبلی، در بعضی موارد نیز با امیدوار کردن مردم به اتفاقات غیر واقعی باعث فریب آنها میشوند.
- با انتخاب کردن یک عنوان جعلی و دروغین نیز اقدام به کلاهبرداری میکنند.
با توجه به تعریفاتی که بیان شده است، باید به این نکته بپردازیم که برای اثبات کلاهبرداری باید چه مراحلی را بگذرانیم و از چه روشی استفاده کنیم. برای هر کاری و هر مسیری یک روش بیان شده است که میتواند راه شما را هموار کند.
لازم است اشاره کنیم که هم اکنون با ایجاد فضای مجازی و استفاده زیاد از این فضا، کلاهبرداری های زیادی به صورت اینترنتی انجام می شود که این خود دارای یک مبحث جداگانه است.

وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
شرایط اثبات جرم کلاهبرداری در قانون
وقتی شخصی، به عنوان فریب خورده به دادگاه احضار شده و در پی یک کلاهبرداری شکایت و دادخواستی را تحویل شعبه میدهد، باید برای کلاهبرداری، دلایل خاصی را داشته باشد. از مهم ترین دلایلی که حتماً باید در مورد شخص کلاهبردار مشخص باشد، به صورت ذیل است:
- وقتی یک مجرم، مجرم شناخته میشود که با فریب دیگران مالی از آنها ربوده باشد. اگر این شخص با فریب دادن فرد مورد نظر تنها باعث بخشیدن بدهی خود شود و یا اینکه ادای فقیر را در آورده و نشان دهد که توان مالی پرداخت ندارد. طلبکار با رضایت خود این فرد را ببخشد، جز جرایم کلاهبرداری نمیشود.
- ضروری است که وسایل و ابزار فریب مشخص شود تا فرد به عنوان مجرم شناخته شود. وعده ازدواج نمیتواند جز جرایم کلاهبرداری محسوب شود.
- اگر شخصی با استفاده از ابزارهای فریب کارانه متهم، دچار فریب و اغفال شود، در آن صورت کلاهبرداری انجام شده است، در غیر این صورت کلاهبرداری صورت نگرفته است.
- موضوع دیگری که در این مبحث وارد است، بردن مالی دیگری است. یعنی فرد متقلب با فریب دادن شخص، مال او را ببرد. ولی اگر در این بین برای گرفتن مال خود شخص را فریب دهد، جز مصادیق کلاهبرداری محسوب نمیشود.
حالا وقتی که شرایط مهیا شد و شما توانستید با داشتن مدارک مورد نیاز اثبات جرم کرده و شخص را به عنوان کلاهبردار معرفی کنید. هم اکنون بعد از بررسیهای انجام شده، برای شخص متهم مجازات هایی تعیین میشود. این مجازاتها به صورتهای مختلف تعریف شده است که در بخش بعد بیان میکنیم.

وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
هزینه های دادرسی(درخواستی کاربران)
موارد معافیت از هزینه دادرسی
الف: دعوی نسبت به هزینه ی دادرسی: با کسی که مدعی است توانایی پرداخت هزینه ی دادرسی دعوای اصلی را ندارد و برای اثبات دعاوی خود دعوی اقامه کرده نمیتوان برای دعوای اعسار او هزینه درخواست کرد.
ب: براساس م۳۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معینه: دستگاههای دولتی و موسسات عمومی و نهادهای انقلاب از معافیت قانونی پرداخت هزینهی دادرسی برخوردار باشد.
البته بر معافیت دولت و نهادهای دولتی در پرداخت هزینه ی دادرسی ایراد گرفتهاند که:
اولا: موجب نقض اصل دادرسی که لازمه آن همطراز بودن و ترجیح ندادن اصحاب دعوا به یکدیگر است متزلزل میگردد.
ثانیا:مسولین امر ممکن است به عنوان احتیاط و در مواقعی که میدانند دولت نیست دعاوی مطرح نمایند و به این عنوان به اصطلاح از خود از خود سلب مسولیت نمایند
هزینه دفتر
هزینه دفتر مربوط به اقداماتی است که دفاتر دادگاهها (بر حسب صلاحیتی که دارند) انجام می دهند. هزینه مطابقت رونوشت برابر با اصل برای هر صفحه در دادگاههای عمومی مطابق رویه دویست ۲۰۰ ریال میباشد. م۱۷ قانون وصول برخی از درآمدها و مصرف آن در موارد معینه
بنابراین پیوستهای دادخواست به شرح فوق باید برابر اصل شود و هزینه دفتر پرداخت گردد.
اعسار از هزینه دادرسی
میگویند هزینه دادرسی تضمینی است برای جلوگیری از دعاوی واهی، اما هر جا که دعوای واقعی و قابل طراحی به علت هزینه عنوان نمی شود دولت باید مساعدت کند و سدی را که در برابر دادگستری به وجود آمده بردارد این است مسئله اعسار از هزینه دادرسی در قوانین محاکماتی ظاهر گردیده است. اما هر کس نمی تواند و نباید بتواند با تشخیص هزینه دادرسی معاف گردد و باید به طریق اعسار او ثابت گردد.
یک تعریف اعسار از هزینه دادرسی م۵۰۴ ق.ا.د.م. معسر از هزینه دادرسی کسی است که به واسطه عدم کفایت دارایی یا عدم دسترسی به مال خود به طور موقتا آن نیست.
دو ادعای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نخستین یا تجدیدنظر تا فرجام مطرح خواهد شد، طرح این ادعا به موجب دادخواست جداگانه نیز ممکن است (م۵٠۵)
دادخواست اعسار مطابق روال سایر دعاوی میباشد و خصوصیات دادخواست از جمله پیوست دلایل را رعایت کند. و تعداد نسخ دادخواست باید به عهده طرفهای دعوی به اضافه دو نسخه یکی را برای رئیس حوزه قضایی و دیگری برای تشکیل پرونده است میباشد.

وکیل کلاهبرداری در بندرعباس
الف دعوای اعسار یا دادخواست و دعوای اصلی: در صورتی که دعوای اعسار برای معافیت از پرداخت هزینه مرحله نخست این باشد باید ضمن دادخواست ضمن راجع به دعوای اصلی مطرح نماید در این خصوص فرقی نمیکند که معسر خواهان باشد و بخواهد دعوا را ابتدا مطرح کند یا اینکه به صورت غیابی حکم صادر شده باشد و با عنوان محکوم علیه غیابی بخواهد دادخواست اعتراض به مرحله بدوی بدهد.
ب: دعوی اعسار با دادخواست مستقل:برطبق قسمت اخیر م۵٠۵ق.آ.د.م. طرح دعوی اعسار در تمامی مراجع (اعم از بدوی، تجدیدنظر، فرجام) را دادخواست جداگانه میتوان مطرح نمود.
۳-ترتیب رسیدگی به دعوای اعسار به شکل رسیدگی به دعوای اعسار با دادخواست مستقل و یا ضمن دادخواست دعوای اصلی یکسان است و در هر حال اول تکلیف دعوای اعسار می بایست مشخص گردد به این مناسبت مدیر دفتر مکلف است ظرف ده روز از تاریخ وصول دادخواست اعسار، پرونده را به نظر قاضی دادگاه برساند تا چنانچه حضور شهود را در جلسه دادرسی لازم بداند به مدعی اعسار اخطار شود که در ظرف مدت مقرر شهود خود را حاضر نمایند.
مدیر دفتر یک نسخه از دادخواست را به طرف اصل ارسال میدارد و روز جلسه را تعیین و ابلاغ مینماید. چنانچه مشخص شد مطرح کردن دعوای اعسار از هزینه دادرسی به موجب تقدم این دعوا بر دعوای اصلی میشود و بر اساس قسمت اخیر م۵٠۷ حکم اعسار از هزینه دادرسی حضوری میباشد ولو این که طرفین در جلسه دادرسی حضور نیابند.
۴-نتیجه دعوای اعسار:نتیجه دعوای اعسار را میتوان به دو صورت مشخص عنوان نمود که یا دلیل مدعی اعسار کافی است و دادگاه قبول میکند اعسار وی را و به نظر این حکم قطعی باشد و یا اینکه به لحاظ عدم کفایت مدارک مدعی اعسار دعوی اعسار رد میشود.
الف: آثار حکم قبولی اعسار از هزینه دادرسی: حکم قبول اعسار هم حضوری است و هم قطعی، یعنی راه اعتراض برای آن مسدود است و نتایج زیر را برای معسر ندارد.
اول: از تادیه تمام یا قسمتی از هزینه دادرسی در مورد دعوائی که برای معافیت از هزینه آن ادعای اعسارشده موقتا معاف است.
در این مورد دولت به طور کلی از هزینه دادرسی انصراف ندارد بلکه به علت وضع خاصی که مدعی دارد دریافت هزینه را به بعد موکول می نماید، یعنی وقتی که اعسار از بین برود. و م۵۱۱ق.آ.د.م. هرگاه مدعی اعسار در دعوای اصلی محکوم له واقع شود و از اعسار خارج گردد، هزینه دادرسی از دریافت خواهد شد
دوم: حق داشتن وکیل مجانی: صدور حکم اعسار به محسر حق داشتن وکیل مجانی را میدهد، یکی از مواردی که کانون را مکلف به معرفی وکیل معاضدتی میکند همین صدور حکم اعسار از هزینه دادرسی است. بند ۲م ۵۱۳ حق داشتن وکیل معاضدتی و معافیت موقت از پرداخت حق الوکاله را پیش بینی نموده است.
ب: آثار حکم رد اعسار: چنانچه دادگاه حکم به رد اعسار از هزینه دادرسی صادر نماید در این صورت مدعی اعسار در صورت قطعیت حکم موارد زیر را به اجرا درمیآورد.
اول: پرداخت حق الوکاله وکیل معاضدتی: چنانچه در دعوای اعسار برای او وکیل مجانی انتخاب کرده باشند، در این صورت پس از رد اعصار بایستی حق الوکاله وکیل را پرداخت نماید.
دوم: پرداخت هزینه دعوای اصلی: همان طوری که قبلا توضیح داده شده است، دعوای اعسار موجب میشود که دعوای اصلی بدون پرداخت هزینه دادرسی قبول شود و پس از رد دعوای اعسار هزینه دعوای اصلی می بایست پرداخت شود حتی اگر مدعی دعوا را پیگیری نکند.
۵ حدود اعتبار حکم اعسار: میخواهیم بدانیم دامنه حکم اعسار کجاست؟ آیا شخص می تواند به موجب این حکم هرگونه دعوایی را مطرح کند و یا مخصوص یک دعوی است؟ آیا پس از فوت معسر این حکم (حکم اعسار) در مورد ورثه هم نافذ است و یا اینکه قائم به شخص می باشد. مواد ۵۰۸ و ۵۰۹ و ۵۱۰ ق.ا.د.م. به این پرسش ها پاسخ داده است.
الف: حکم اعسار مخصوص یک دعوی است.
چنانچه میدانیم طرف دعوای اعسار طرف دعوا میباشد و علی الاصول خوانده دعوای اعسار در مقام دفاع و رد آن برنمیآید چه بسا برای خوانده دعوای اعسار دعوای اصلی مهم میباشد و در نتیجه این دعوا مهم نمیباشد و با توجه به اینکه نکته امکان تبانی بین طرفین دعوا می باشد. به خاطر همین مسائل قانون در م۵۸۰ آ.د.م. صراحتا پیش بینی نموده که معافیت از هزینه دادرسی برای هر دعوا به طور مستقل تحصیل شود، بنابراین حکم اعسار فقط در خصوص یک دعوا در تمام مراحل رسیدگی مربوط به آن دعوا می باشد. البته دوم ۵۰۹ یک استثنا بر قاعده فوق وارد نموده و آن این که چنانچه دعاوی متعددی مطرح شود و طرف دعوا یک نفر باشد، حکم به اعسار در خصوص یکی از دعاوی در خصوص سایر دعاوی نیز اثر دارد.
ب: اعتبار حکم اعسار تا زمانی که در قید حیات است موثر میباشد.
اگر معسر فوت کند، ورثه نمیتواند از حکم اعسار مورث استفاده کند در حالی که ورثه قائم مقام مورث بوده و قاعدتاً میتوانند از این حکم ارسال مورث استفاده نمایند. با اعلام فوت دادرسی تا تعیین جانشین طرف دعوا توقف می شود. و وقتی ورثه معرفی شدند، دعوا جریان مییابد هزینه دادرسی از ورثه مطالبه می شود، مگر اینکه ورثه نیز حکم اعسار خود را ثابت نمایند. م۵۱۰ق.آ.د.م. در این باره میگوید:« اگر مورث فوت شود، ورثه نمیتوانند از حکم اعسار هزینه دادرسی مورث استفاده نمایند. لکن فوت در هر یک از دادرسی نخستین و تجدید نظر و فرجام مانع جریان دادرسی در آن مرحله نیست و هزینه دادرسی از ورثه مطالبه می شود، مگر اینکه ورثه نیز اعسار خود را ثابت نمایند.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] بیشتر بخوانید:وکیل کلاهبرداری در بندرعباس […]