وکیل سفته در کرمان

وکیل سفته در کرمان
بهترین وکیل سفته در کرمان
یکی از مهمترین و پرکاربردترین مباحث حقوق تجارت، بحث مربوط به «اسناد تجارتی» میباشد. طبق تعریفی که حقوقدانان ارائه نمودهاند، اسناد تجارتی به اسناد و اوراقی اطلاق میگردد که قابل معامله بوده و صادرکننده با صدور آنها تعهد میکند در مدت زمان کوتاهی مبلغ معیّنی را به دارندهی سند بپردازد. برات، سفته، چک، قبض رسمی انبار، سهام و برگههای قرضه را میتوان از مهمترین اسناد تجارتی دانست. در این مطلب به بررسی یکی از اسناد تجارتی مهم یعنی «سفته چیست» و نکات حقوقی آن خواهیم پرداخت.
سفته چیست و در قانون تجارت چگونه تعریف میشود؟
سفته یکی از اسناد تجارتی است که چون نام آن با زلف رباخواران گره خورده است و این اشخاص همواره از این سند برای تحت فشار قرار دادن بدهکاران خود سوءاستفاده کردهاند، در دورههای زمانی خاصی نگاه خوبی نسبت به آن وجود نداشته است. با این حال و فارغ از چنین سوءاستفادههایی باید توجه داشت که سفته یک سند تجارتی میباشد که در قانون به رسمیت شناخته شده است و این قبیل کاربردهای غیرقانونی نمیتواند اعتبار آن را خدشهدار کند.
ماده ۳۰۷ قانون تجارت سفته را تعریف نموده است. طبق این تعریف:
سفته یا فتهطلب سندی است که به موجب آن صادرکننده سفته تعهد میکند که مبلغ معینّی را در تاریخ معیّن در وجه حامل یا شخص معین و یا به حوالهکرد او پرداخت کند.
در سفته قید کردن عبارت «حوالهکرد» از گذشته رواج داشته است. این عبارت بدین معنا است که دارندهی سفته اختیار دارد آن را به شخص دیگر واگذار کند. در این صورت صادرکنندهی سفته در مقابل شخصی که سند به او انتقال یافته است، تعهد خواهد داشت.
بنابراین، اگرچه در ابتدای صدور سفته فقط دو نفر یعنی صادرکننده و دارنده سفته در آن دخالت دارند اما دارندهی سفته میتواند پس از مدتی آن را به شخص دیگر واگذار کند و به این ترتیب اشخاص دیگری نیز به قلمروی حقوق و تعهدات ناشی از آن قدم بگذارند.
شرایطی که باید در سفته رعایت شود:
قانون تجارت در ماده ۳۰۸ شرایط شکلی را که باید به هنگام صدور سفته رعایت گردد، مورد اشاره قرار داده است. در صورتی که یکی از این شرایط در صدور سند رعایت نشود، سند صادر شده از مزایایی که برای سفته در نظر گرفته شده است، برخوردار نخواهد شد. طبق این ماده فته طلب یا سفته باید متضمن شرایط ذیل باشد:
- مُهر یا امضاء
- تاریخ صدور
- مبلغی که باید توسط صادرکننده پرداخت شود با حروف
- گیرنده وجه (سفته میتواند در وجه حامل صادر شود)
- تاریخ پرداخت (اگر زمان پرداخت با تعطیل رسمی مصادف شد، باید روز بعد از تعطیل پرداخت صورت گیرد)
علاوه بر نکات شکلی فوق که در قانون تجارت به آن اشاره شده است، در عمل نیز برخی دیگر از شرایط شکلی در صدور سفته مراعات میگردد. این شرایط به شرح زیر میباشد:
- همواره واژه سفته روی این قبیل اسناد درج میشود.
- مانند برات مبلغ سفته هم به حروف و هم به رقم روی آن نوشته میشود.
- همواره محل پرداخت در سفته قید میگردد و چنانچه محل پرداخت مشخص نشده باشد، محل اقامت متعهد (صادرکننده سفته) محل پرداخت سفته خواهد بود.
- محل اقامت متعهد یا محل صدور سفته نیز در آن قید میگردد؛ به گونهای که اگر قید نشده باشد مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
سفته تضمینی چیست؟ وچه نکاتی را هنگام تحویل سفته به کارفرما باید رعایت کرد؟
اغلب دیده میشود کارفرمایان به سبب در اختیار گذاشتن اموال شرکت و یا جهت ضمانت حسن انجام کار کارمند و یا کارگر خود، از ایشان سفتهای بابت ضمانت دریافت میکنند.
لذا کارگر یا کارمند باید نکات زیر را در هنگام تحویل سفته به کارفرما در نظر داشته باشد تا موجبات سو استفاده احتمالی از سوی کارفرما فراهم نگردد:
- اگر دریافت سفته تضمینی برای حسن انجام کار باشد حتما باید این موضوع ذکر شود که این سفته تنها برای حسن انجام کار است
- دقت کنید حتما شماره سفته در قرارداد ذکر شده باشد و اگر قرارداد نیز دارای شماره باشد آن نیز بر روی سفته نوشته شود.
- همچنین هیچگاه سفته را سفید امضا نکنید و حتما در وجه شرکت تنظیم گردد.
فراموش نکنید که دعاوی حقوقی چه در مقام طرح دعوا و چه در مقام دفاع امری بسیار تخصصی و حرفهای بوده و نیازمند دانش حقوقی بالا و تجربه موفق در این زمینه میباشد و ورود غیرحرفهای به آن ممکن است به ضرر شما تمام شود پس بهتر است دعوای خود را به دست یک وکیل مجرب و متخصص بسپارید
انتقال سفته چیست؟ واگذاری به غیر با ظهرنویسی
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد، در صورتی که عبارت «حوالهکرد» در سفته قید شده باشد، دارنده سفته میتواند آن را به شخص دیگری واگذار کند. واگذاری یا انتقال سفته نیز مانند دیگر اسناد تجاری از طریق ظَهرنویسی (یعنی نوشتن عباراتی در ظَهر یا پشت سفته که نشان دهندهی انتقال باشد)، صورت میگیرد. بنابراین، سفته علیالاصول با قید این عبارت قابل انتقال خواهد بود مگر اینکه صادرکننده سفته صراحتاً انتقال آن را به دیگری منع کرده باشد.
۱. شرایط شکلی ظهرنویسی:
توجه به این نکته ضروری است که طبق ماده ۲۴۶ ظهرنویسی باید به امضای ظهرنویس برسد و درج مُهر یا اثرانگشت در ظهرنویسی کفایت نمیکند. همچنین، ظهرنویسی معمولاً در پشت سفته صورت میگیرد؛ مگر اینکه پشت سفته پر باشد که در این صورت بر روی برگهای که به سفته مُلصق میشود، به عمل میآید. طبق قانون تجارت به هنگام ظهرنویسی، درج تاریخ ظهرنویسی و همچنین نام شخصی که سفته به او انتقال داده شده است، ضرورتی ندارد. هر چند بهتر است برای جلوگیری از مسائل و اختلافات حقوقی بعدی این نکات نیز در سفته درج شود.
۲. آثار ظهرنویسی:
با انتقال و واگذاری سفته که از طریق ظهرنویسی صورت میپذیرد، کلیه حقوق دارنده سفته به شخصی که سفته به او انتقال یافته است، انتقال پیدا میکند و از زمان انتقال به بعد، صادرکننده سفته در مقابل او متعهد به پرداخت خواهد بود. یکی دیگر از آثار مهم ظهرنویسی آن است که پس از ظهرنویسی، صادرکننده سفته و ظهرنویس و به طور کلی تمامی اشخاصی که امضای آنها در سفته درج شده است، در مقابل دارنده سفته مسئولیت تضامنی خواهند داشت. مسئولیت تضامنی به این معنا است که در صورت عدم پرداخت مبلغ مندرج بر روی سفته در تاریخ سررسید، دارنده سفته میتواند برای وصول آن به هر یک از این اشخاص که بخواهد، مراجعه کند و کل مبلغ سفته و مخارج و خساراتی را که از جهت عدم پرداخت سفته متوجه او شده است، از وی دریافت دارد. همچنین او میتواند به جای مراجعه انفرادی به آنها، مجتمعاً به همه آنها مراجعه کند. از سوی دیگر اقامه دعوا علیه هر یک از این اشخاص، موجب نمیشود که دارنده سفته حق رجوع به دیگر اشخاصی را که در مقابل او مسئولیت دارند، از دست بدهد.
توجه به این نکته ضروری است که انتقال سفته میتواند با روشهای دیگری غیر از ظهرنویسی نیز صورت بگیرد. مانند اینکه دارنده سفته در قرارداد جداگانهای و بدون ظهرنویسی، سفته را به شخص دیگر انتقال دهد. در این صورت دیگر انتقالدهنده در مقابل دارنده مسئولیت نخواهد داشت و دارنده سفته برای وصول طلب خود صرفاً میتواند به صادرکننده سفته مراجعه کند؛ مگر اینکه به صورت جداگانه و خاص در این قرارداد قید شده باشد که انتقالدهنده نیز در برابر دارنده مسئول پرداخت خواهد بود



وکیل سفته در کرمان
فضای جازی و جلوگیری از وقوع جرائم سایبری (به درخواست مردم عزیز کرمان)
الف) آموزش سلامت اینترنت: بحث آموزش سلامت کودکان یکی از مقوله های اصلی در دنیای فیزیکی محسوب می شود بهعنوان مثال، باید نحوه رد شدن از خیابان، برخورد با غریبه هایی که به آنها نزدیک میشوند و واکنش به آتشسوزی منزل را به آنها آموخت. هدف از آموزش آنها این است که چنان چه به تنهایی با چنین شرایطی مواجه شدند، بدانند چگونه با آنها مقابل کنند.
آموزش سلامت کودکان در اینترنت نیز چنین هدفی را دنبال می کند. تحقیقات نشان داده بسیاری از دانش آموزان از طریق تجربه یاد گرفته اند چگونه در اینترنت از خود محافظت کنند؛ اما این فرایند آموزشی به کودکان یاد میدهد برای عدم مواجهه با موقعیتهای نا امن، چه کارهایی انجام دهند و چه کارهایی انجام ندهند. همچنین، مهارتهای تفکر و قضاوتهای والدین و مربیان و دیگر اعضای جامعه که میخواهند به کودکان
شیوه های مقابله با خطرات زندگی را بیاموزند، آموزش داده میشود. در اینجا خطرات پیرامون تبیین می شوند تا هنگامی که با آنها مواجه شدند، دچار اضطراب نشوند.
ب) ادبیات اطلاعات و رسانه: منظور از ادبیات اطلاعات، مجموعهای از توانمندی ها است که به اشخاص توانایی شناسایی اطلاعات مورد نیاز آنها را می دهد تا این اطلاعات به شکل موثر بازیابی کرده و یافته ها را ارزیابی کنند و به شکل نقادانه ای منبع آن را جویا شوند، اطلاعات گزینش شده را در مجموعه دانش خود وارد کنند، برای تحقق یک هدف خاص از آنها استفاده موثری به عمل آورند. شرایط اقتصادی، حقوقی و اجتماعی حاکم بر استفاده از آنها را درک کنند و با رعایت موازین اخلاقی و قانونی به آنها دسترسی یابند و در نهایت مورد استفاده قرار دهند.
ادبیات رسانه که اصطلاح جدیدتری است، به دو شیوه بنیادین مفهوم ادبیات اطلاعات را توسعه می دهد. اول اینکه مفهوم اطلاعات را به تمامی اشکال رسانهای و نه فقط چاپی تسری میدهد. هر چند هیچ گاه ادبیات اطلاعات به نسخ چاپی محدود نبوده، ولی در عمل آنچه ابتدا به ذهن متبادر میشود، همان است.
دومین شیوه که از گزینه اول نیز مهمتر است این که ادبیات رسانه توانایی تولید و برقراری ارتباط با دیگران را هم که در حقیقت برای جلب منافع آنها است، در برمیگیرد. همچنین، برخی تحلیلگران معتقدند آموزش رسانه بر اطلاعاتی متمرکز است که از طریق رسانههای ارتباط جمعی انتقال می یابند، مانند روزنامهها، برنامههای تلویزیونی و نظائر آن. برخی به این تعریف، میزان درکی که مخاطبان در تبیین مفهوم اطلاعات دریافتی از محتوا اوای رسانه به دست آورده اند را نیز اضافه می کنند. نیاز به ادبیات رسانه و اطلاعات، از سوی بیشتر مربیان و مسئولان کتابخانه هایی که در یک تحقیق مورد سوال قرار گرفته اند، تاکید شده است. به نظر آنها، نوجوانان یعنی دانشآموزان، هیچ نظری درباره اطلاعات دریافتی از اینترنت ندارند. به همین دلیل برای آنها باید دوره های آموزشی مهارت افزایی مرتبط با ادبیات اطلاعات و رسانه را برگزار کرد.
گفتار ششم_ تدابیر الزامآور کار برای اینترنت
بعضی دبیران برای اینکه استفاده صحیح از اینترنت را در قالب یک عمل الزام آور به کودکان بیاموزند، برای هر مبحث درسی، فهرستی از پایگاههای مجاز و مناسب را تهیه کرده و از دانش آموزان می خواهند در مهلت تقریبی متناسب داده شده، به تمامی آنها مراجعه و مطالب درسی مربوط را مطالعه و استخراج کنند به این ترتیب، دانش آموزان زمان پرداختن به محتواهای نامناسب و غیر قانونی را نخواهند داشت.
تدابیر رسانهای
چون بسیاری از والدین و مربیان، اطلاعات زیادی راجع به ضرورت سلامت اینترنت یا ماهیت و میزان خطرات آن ندارند، غالباً نمیدانند چه چیزی را باید یا نباید انجام دهند. از این رو یا با این قضیه خود بینانه برخورد می کنند و هیچ اقدامی در جهت حفاظت از فرزندان خود در اینترنت به عمل نمیآورند یا این که با مبالغهآمیز خواندن، خطرات معتقدند هرزهنگاری و مرتکبان جنسی در اینترنت، گستردگی و شروع فراگیر دارند.
با این حال، برنامه های رسانه عمومی به خودی خود نمیتوانند آموزش جامعی از این موضوعات پیچیده ارائه دهند. آنها برای انعکاس پیام های تا حدودی ساده کارایی دارند. برای مثال، در اواخر دهه ۸۰، در ایالات متحده آمریکا یک برنامه تبلیغاتی بزرگ در راستای آگاه سازی عمومی اعلام می داشت:《 ساعت ده شب است آیا میدانید فرزند شما کجاست؟ به همین ترتیب، یک برنامه مشابه در خصوص سلامت اینترنت می تواند پیامی اینچنین منعکس کند:《 فعالیت های آن لاین امروز فرزند شما چه بوده است؟》؛ یا 《شما هم می توانید یاد بگیرید چگونه از فرزند خود در اینترنت محافظت کنید》؛ یا برای ترغیب مردم به قرار دادن رایانه ها در قسمت های عمومی منزل این پیام پخش می گردد:《 آیا به خودتان اجازه می دهید یک غریبه در اتاق خواب فرزند شما باشد.
در پایان باید توجه داشت شروع جرایم رایانهای در حوزه های مختلف اجتماعی موجب بروز آسیب ها و خسارات متعددی در جامعه می گردد. از مهمترین آسیب های وارد بر فرد و جامعه از بین بردن مبانی و اصول اخلاقی و نظام اجتماعی بوده که خسارات زیادی به نظام های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه وارد می آورد. هر چه بیشتر فن آوری رایانهای توسعه یابد جرایم رایانهای مرتبط با هنجارشکنی های غیر اخلاقی نیز توسعه پیدا خواهد نمود و تاثیر منفی بر نظام اجتماعی و بنیادی خانوادهها خواهد گذاشت.
پس از بررسی قانون جرایم رایانهای موجود به نظر میرسد قوانینی که بتوان با این جرائم برخورد نماید حداقلی بوده و تنها نیاز امروز را برطرف میکند. لذا با پیشرفت این فناوری باید تدابیری اندیشید که مطالعات اخلاقی و حقوقی در این ارتباط نیز متناسب با آن گسترش یابد و دولتها می بایستی قوانین خود را با جرایم رایانهای متناسب نمایند. آنچه از ملاحظات اخلاقی، اجتماعی و حقوقی جرایم رایانهای به دست می آید این است که باید بر شناخت مسایل اصلی حقوقی و اخلاقی شهروندان در فضای سایبر تاکید کرد و گفت حفظ حقوق معنوی پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای یا حق مالکیت معنوی، ترویج اطلاعات سالم و پاک، اعتمادسازی در محیط سایبر، ایجاد اصل انکار ناپذیری و جلوگیری از انتشار غیر مجاز داده های متنی، صوتی، تصویری، پورنوگرافی در فضای مجازی و حفظ امنیت داده ها و شبکه مواردی هستند که در محیط سایبر باید پیاده سازی شوند تا اخلاق انسانی و دینی به منظور نظم اجتماعی و عنصری روانی مهم بر افراد، جامعه و حاکمیت تضمین شود